F1 2018 - Ricciardo (Red Bull) Surprise vinner kinesiska Grand Prix - Formel 1
1-formel

Oväntad seger för Riccardo och Red Bull vid Kinas Grand Prix i Shanghai: tack vare säkerhetsbilen och utmärkt strategi

Riccardo vann överraskande Kinas GP a Shanghai - tredje rättegången F1 världen 2018 - med röd tjur, ett lopp fullt av vändningar (i andra halvlek), vunnit genom ingripande säkerhetsbil - kom in på banan på varv 32 efter kontakt mellan två ryttare Toro Rosso (Pierre Gasti e Brandon Hartley) - och den oklanderliga strategin för det österrikiska lagets ingenjörer.

Bakom den australiensiska föraren Valtteri Bottas (2 ° C Mercedes) OCH Kimi Raikkonen (3 ° C Ferrari). Dock ett lopp att glömma Sebastian Vettel: startade från stolpe och i första gropstoppet blev han mobbad av Bottas, han tappade position på grund av att han kom in säkerhetsbil och slutade på 8: e plats med en bil skadad Max Verstappen.

F1-VM 2018 - Kinesiska Grand Prix: rapportkort

Kimi Raikkonen (Ferrari)

Il GP Kina 2018 di Kimi Raikkonen För att sammanfatta: på lördag erövrar han första raden, i början dras han upp av Vettel, och efter några varv trycks han tillbaka av väggen. Ferrari skjuta upp pausen och kör med däcken redo att bromsa Bottas och därmed låta sin lagkamrat återvända. Men det är inte allt: när säkerhetsbil han är inte inbjuden till groparna för att byta buss som förarna av Red Bull gjorde. Trots all denna otur stänger han på tredje plats och tar andra pallen i säsongens tre första lopp: från en applåder.

Daniel Riccardo (Red Bull)

Riccardo vann segern lika framgångsrikt som den var eftersträvad. Trots att han befann sig i samma förhållanden som kamrat Verstappen kunde han segra genom att utföra - till skillnad från sin kollega, lika elegant i dueller som en flodhäst i en pottbutik - mycket rena omkörningar. Han förtjänar en mer konkurrenskraftig bil

Valtteri Bottas (Mercedes)

A Shanghai vi såg mycket bra Valtteri Bottas: i början påpekar han Vettel hårt, och vid gropstoppet lyckas han komma till första positionen, dra nytta av mekanikens alltför långsamma Ferrari... Han lyckas hänga med i sin tyska rival trots Raikkonens avmattning och marknadsinträde säkerhetsbil men det är lite han kan göra mot Riccardo med helt nya däck. För den finska föraren är detta den femte pallen i de sex senaste tävlingarna: inte illa.

Lewis Hamilton (Mercedes)

Sju på rapportkortet Lewis Hamilton, men bara för att han kunde bita av 8 poäng från Vettel F1 världen 2018... Saktare än sin lagkamrat Bottas i kvalet (för andra loppet i rad) verkar han aldrig kunna slåss om pallen. Den regerande världsmästaren har inte vunnit Grand Prix på nästan sex månader: man kan officiellt tala om en kris.

Mercedes

Tredje torrloppet vinner för Mercedes men också första platsen i F1 världen 2018 Konstruktörerna tjänade pengar på placeringarna. Den låga väggen har inga brister i Bottas strategi (input säkerhetsbil han började efter att finnen och Vettel kom in i garaget) men han kunde ha bytt däck åtminstone i Hamilton.